Прибират с чартър част от блокираните български превозвачи

Преговорите между Англия и Франция се превръщат в търговия
23 дек 2020 09:33, Анисия Иванова
18

Стотици българи може да не се приберат у дома за Коледа, тъй като останаха блокирани във Великобритания заради новите мерки на Острова. За щастие Франция отвори границата си и ще допуска хора с отрицателни PCR тестове.

"До 7.00 часа тази сутрин английско време няма да има ясно как ще се правят тези тестове. Английското правителство обяви, че ще поеме за тяхна сметка тестовете. Властите във Франция призоваха преди 7.00 камиони да не се появяват на пристанището. Блокадата все още не помръдва, има забавяне от 2 дни на пристанището", заяви Николай Рашков от Съюза на международните превозвачи в "България сутрин".

Той не смята, че опашката ще се отпуши преди Коледа. По думите му на и около опашката има около 350 автомобила с българи.

Още по темата

"Ще организираме чартърен полет от Англия, за да може приберем водачите, които са на опашката. Има отворена част на магистралата, надяваме се да успеем да изкараме камионите, за да приберем довечера шофьорите. Информацията за полета ще бъде публикувани в социалните мрежи на Съюза на международните превозвачи", съобщи Рашков пред Bulgaria ON AIR.

Полетът за момента е изцяло за сметка на Съюза на международните превозвачи, стана ясно от думите му. А стоките в камионите на българските водачи ще останат на място.

"Загубата за износа в Англия на ден е приблизително 92 млн. паунда. Времето ще покаже загубите за всички засегнати по веригата, но тя няма да замени тези 3 дни човешко чакане без никакви условия за това, заради абсурдна организация и начинa, по който границата беше затворена", заяви Рашков.

Сънародниците ни чакат на опашка при изключително тежки условия и разчитат само на храната, която имат със себе си в камионите. От консулството ни в Англия са посетили част от чакащите българските шофьори.

"Най-жалкото е, че преговорите между английската и френската страна започнаха да се превръщат в търговия. Това хвърля много тъмна сянка върху цялата пандемична обстановка. Надявам се на трезва мисъл и ускорена процедура, по която камионите да преминават. Много български колеги ще прекарат коледните празници на пристанището", каза още Николай Рашков.

Едно от изискванията е френските граждани да бъдат пропускани с приоритет и всички български камиони вероятно ще трябва да изчакат те да минат преди тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
голтак
16
2
 
4
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Дори по Нова казаха ,че щама циркулира още от септември в Англия.Интересно защо чак сега изведнъж се затваряме ,а да забравих ,че има ваксина и тази изкуствено създадена криза беше към края си .Всеки има глава на раменете и може да осмисли това ,което съм написал ;)
15
0
 
1
 
! Отговори
Ало преди 3 години
Ти ли ще плащаш бе...
14
0
 
3
 
! Отговори
Аз тия преди 3 години
Тия какво искат. Аз ли да им плащам полета
13
0
 
2
 
! Отговори
Таню преди 3 години
Се едно Вн-Калафати през мин. век :)
12
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шъ им еа майката на тия скпани берачи да ги еа о тпите селиани.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А, то пък щото софиянци не се изтрепват в момена да закарат стария щам при роднините на село!....
10
2
 
4
 
! Отговори
верно преди 3 години
инглезите кога са виждали такива неуредици? свикнали са всичко да им е по конец, сега се чудят кодаправят, сигурно половината бачкатори по пристанището, доковете са българи. затова не могат да се организират. ако бяха само реднеци друга работа щеше да бъде!
9
3
 
3
 
! Отговори
do 2 Как? преди 3 години
Защо някой да казва "британска работа"? В случая англичаните нямат много участие в това, което се случва. Няколко европейски държави сред които и България се затвориха за пристигащи от ГБ.
8
0
 
9
 
! Отговори
Ех преди 3 години
Ех, само ако така се грижеха за лекари/учители/болни деца и тн...
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбрахте ли, че не е за чужбина вече,как трябва да се каже да ви стане ясно?
6
1
 
8
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Аре връщайте се, че тука бройките много паднаха
5
5
 
13
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Защо държавата трябва да плаща за частните превозвачи???!!! Да си заплати разноските по прибирането собственикът на фирмата!!!
4
3
 
5
 
! Отговори
Covidata преди 3 години
Е те нали за търговия го измислиха тоя вирус.Как да е?
3
3
 
23
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 3 години
Що не са се прибрали досега???! Откога Великобритания е предупредила за локаут???!!! Ама лакоми за печалба до последно!!!
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Рашков все още не е зацепил, че в случая медицинските причини са само повод. Причината е друга и на всички е яно каква е.Тъпърва англичаните ще усещат какво е
1
1
 
21
 
! Отговори
Сезонна вирусология преди 3 години
Голямото бързане да докарате """ новия щам"" насред София........